воскресенье, 14 марта 2010 г.

Шляхом успiху або 7 крокiв самурайки.

Переклад з росiйської статті Dr.Аnn для інтернет-видання "Блондистайл ньюс": "На пути к успеху".

RT @Ann_Inn: @Lassska Истинные гуру всегда знают, где плохо лежит что-то хорошее:)))

Тiльки-но першої нормально-весняної днини Редакція вирішила розслабитися, як на порозi з'явився (щойно з запою) директор Відділу ексклюзивної інформації, жбурнув у наш зелений портфель буржуйську брошуру "Як досягти успіху за 7 днів" і попросив написати спростування. Зверніть увагу: не рерайт, не рекламну анотацію, а спростування. Отже, напружимо, якщо вони у нас є, спеціальні мозкові клітини.

Як вiрно пiдмітили наші проникливі читачки, зараз на вітчизняному ринку почалася конкуренція так званих "коучерiв" (це ті, хто пропонують різні коучинги).
Чим займаються коучери? Це, звичайно, секрет, але ми вам його розкриємо: коучери переказують пендосовскі книжки, на кшалт: "Як досягти успіху в бізнесі за 7 днів", "Як досягти успіху в старості за 7 днів" і "Як при поганому розкладі посміхатися 7 днів поспiль і не підсісти на антидепресанти ". По суті всі ці книжки є короткими цитатниками таємного невиданого талмуду "Як досягти успіху в мозгойобствi та одночасно зрубати бабла". Все так, але розглянемо два цікавих факта:


Как самостоятельно...

Факт перший. Пендосовскі коучери для авторитетності посилаються на шiсть інших книжок своїх конкурентів. Для чого це потрібно? А для того, щоб спраглий до знань учень, придбав всі сiм брошур. Така негласна перелінковка призводить до збільшення продажу всіх книжок. Вловили, блондинки, суть? Вчіться посилатися не на західних авторитетів, а на сусіда.

Дивний факт номер два. Чому наші коучери видають свої майстер-класи за святу істину та завжди стверджують, що сусідський коучер вчить неправильно?
По-перше, ваш коучер впевнений, що ви ще не читали "Як досягти оргазму за 7 днів".
По-друге, для нашого коучера ваще ніяких авторитетів не існує, тому що він за суттю своєю не зовсім при здоровому глузді.
А по-третє, ринкові бариги не говорили йому, що один кіоск у метро завжди прогорає, а сім ларкiв у купці завжди привертають увагу натовпу.

З фактами розібралися, перейдемо до мультиків. Дивилися такий чудовий анімаційний фільм "Кунг-фу Панда" (ну, той, де Джекі Чан у головній ролі)? Про що мультик? Мультик про те, як телепень, у якого карма - торгувати на ринку локшиною, стає потужним бійцем (за сім, зрозуміло, днів). У мультфільмі втілені сподівання офісного планктону: от би на робочому лептопі дивитися порнуху безкоштовно, але при цьому зміцнювати м'язи і розвивати свій і без того виверткий розум. На цих таємних сподіваннях грають наші коучери. Ну, уявіть собі персонажа, який прочитав самовчитель з бойових мистецтв, подивився на ютубі пару роликів з майстрами бойового Тай Цзи Цюань, а після вирішив... відкрити власну школу. Уявили? Молодця. Тепер ми розповімо вам як дійсно досягти успіху.

Успіх швидкий.
Для швидкого успіху вам потрiбно затаритися наркотиками, що належать до розряду гламурних (кокаїн і ЛСД). Так, це дорого, але призведе до відчутних результатів: вас або посадять, або ваша свідомість зміниться настільки, що ви зможете самостійно знаходити бабло на наступні дози. Більш того, є шанс, що з дорогої погані ви перейдете на більш дешеву і каламутну дурь. У будь-якому випадку, успіх гарантовано 100%.

Успіх повільний.
Відкрити для себе блог (не той, що у вас вже є, а новий). Назвіть його (для себе) дисциплінарним блогом. Визначте тему для блога і пишіть тільки за темою. Примусьте себе робити один запис на день. В той день, коли ви нічого не написали, напивайтеся до повної відключки.

На наступній сходинці (після того, як ви пару місяців витримали без алкоголю, тобто писали кожен день без перерв) встановіть собі такі обмеження: на запис повинно витрачатись не більше стількох-то хвилин (ну, це кожен вирішує індивідуально: комусь вистачає і п'яти хвилин, кому й півгодини мало). Якщо ви пишете в твітер, обмежте себе 5-10 твітами на добу.
Сходинкою вище, приблизно за півроку, відведіть для блога конкретний час: за сніданком, після роботи, перед сексом чи після "Сексу з Анфисою Чеховою". Пишіть лише в цей певний час. Якщо годину X прогавили - пиячте до втрати свідомості!


Запам'ятайте: цей дисциплінарний блог в жодному випадку не можна монетизувати. Для монетизації продовжуйте працювати над своїми хом'ячками і говноблогами. Цей блог повинен бути зразково-показовим, без пузомірок та коментарів!
Через рік повертайтеся до нас і запитуйте у нас реквізити нашого банківського рахунку. Повірте: ви справді побажаєте нам віддячити.
--
Від Відділу Редакції ексклюзивної інформації: до уваги читачiв пропонуємо посібник "Як за 7 днів розвалити країну" і таке інше.

2 комментария:

  1. Не только полезно, но и весело! Немного развлекся. спасибо. :)

    ОтветитьУдалить
  2. Пожалуйста :)
    Хотя не смешно всё это.

    ОтветитьУдалить